Artikler

Få huset til at se nyt ud igen

Hvis du har en række fester, du skal holde til sommer, kan det klart være en fordel at gøre dit hus klar til festerne. Huset bliver omdrejningspunktet for nogle gode aftener, hvor venner og bekendte kommer til fest. Når man bruger hjemmet som ens base for fester, bliver oplevelsen ofte endnu bedre, hvis huset ser nærmest nyt ud igen. Det behøves heller ikke være i forbindelse med fester, men generelt, hvis huset med årene er kommet til at se mat og kedelig ud. Maling er vejen frem, da man på en billig og nem måde, kan få huset til at se næsten nyt ud igen.

Hvis du er i tvivl om, hvilken vinduesmaling du skal vælge, kan du med fordel lade dig inspirere på denne hjemmeside https://www.maler-maling.dk/, hvor du også kan købe den maling, du skal bruge. Ellers så se med herunder!

Vinduesmaling – fordi rammerne for vinduerne også har betydning

Noget af det der kan få huset til at se slidt ud, er hvis rammerne omkring vinduerne ikke ser nye ud længere. Ydersiderne af vinduerne bliver ofte noget medtaget pga. vind og vejr, og derfor vil man ofte kunne se husets medtagethed på vinduerne. Vinduesmaling er anderledes end almindeligt maling, da det er fremstillet netop til vinduer. det er f.eks. fremstillet til bedre at kunne håndtere det vind og vejr såsom blæst, slud, regn osv., som malingen udsættes for, når det handler om ydersiden af vinduer.

Man kan male vinduerne både indvendigt og udvendigt. Vinduesmaling er også relevant indendørs, da karmen kan blive udsat for f.eks. jordrester fra blomster osv, fordi vinduerne bruges til at udstille blomster og andre brugsgenstande. Foruden vinduesmalingens fordele ved at kunne håndtere klimaet bedre, er det også fremstillet til at tørre hurtigere. Det er en stor fordel, da det ellers ville tage langt tid, før du kunne lukke dine vinduer igen.

Maling af væggene indendørs

Indendørs kan det også gøre en forskel at væggene bliver malet. Væggene kan med årene modtage meget slid og mange streger f.eks. fra sko, møbler osv. Det kan være svært at få de streger af, uden at komme til at gøre skade på væggene. Det kan imidlertid nemt klares med et nyt lag maling ovenpå det gamle maling.

Der findes mange farvevariationer, så hvis væggene skal have et helt nyt udtryk, kan man med fordel gøre noget ekstra ud af det, når man alligevel er igang. Det er f.eks. moderne at tage en endevæg, som får en anden farve end resten af stuen. Det kan f.eks. være navy grøn, grå eller blå. Det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser. Den mest almindelige farve er hvid, men selv denne farve findes i variationer såsom råhvid, æggeskalshvid og knækket hvid. På ovenstående hjemmeside, finder du mange forskellige farver og maling. Vær opmærksom på, at der er forskel på om du maler vægge, lofter, gulve eller karme. Det vil fremgå i oversigten, hvad malingen er anvendelig til.