Artikler

Min far er kvartalsdranker hvordan kan jeg hjælpe ham til at komme i alkoholbehandling?

Min far er kvartalsdranker hvordan kan jeg hjælpe ham til at komme i alkoholbehandling?

Jeg fandt dette spørgsmål på et forum, og jeg kunne virkelig godt bruge nogle gode råd. Min far er kvartalsdranker og han vil ikke gå i behandling. Jeg har prøvet alt, men han bliver bare ved med at drikke. Kan I hjælpe mig?

Svar: Det er svært at se en elsket person kæmpe med alkoholmisbrug eller afhængighed, især når vedkommende nægter at søge hjælp. Du har gjort alt, hvad du kan komme i tanke om, men din far vil stadig ikke give sig.

 

En kvartalsdranker kan være meget svær at overbevise

 Det kan være meget svært at overbevise en kvartalsdranker om at ham eller hun har et behandlingskrævende alkoholproblem.

Da drikkeriet for mange kun giver problemer med store mellemrum, syntes vedkommende ikke at det er noget stor problem.

 

Der er et par ting, du kan prøve, som måske kan overbevise din far om at gå i behandling:

Nogle ting du kan gøre.

– Appeller til hans logik ved at forklare ham om risiciene ved fortsat at drikke, f.eks. helbredsproblemer eller problemer i familien og så videre.

– Læs og fortæl om andres erfaringer og om, hvordan behandling har hjulpet dem. Den from for fortællinger han skabe håb i stedet for fordømmelse.

– Fortæl hvordan hans drikketure påvirker dig og andre i familien.

Det kan give ham et indblik i, hvordan alkoholisme påvirker dem, der står ham nær.

– Tilbyd at tage med ham til behandling eller hjælpe ham med at finde et program, der passer til hans behov. Nogle gange er det sværeste at tage det første skridt.

Hvis du ser på din egen i denne kamp, er der stadig ting, du kan gøre. Der er mange ressourcer til rådighed til at hjælpe dem med afhængighed, f.eks. støttegrupper eller terapi. Du kan også se på et interventionsprogram, som er en metode til at få en person i behandling ved hjælp af familie og venner.

Det vigtigste er, at du aldrig opgiver håbet. Din far er måske ikke klar til at søge hjælp lige nu, men det betyder ikke, at han aldrig vil være det. Med din kærlighed og støtte har han en chance for at overvinde sin afhængighed og leve et sundt liv