Artikler

3 gode grunde til at vælge en citybike

Skal du bruge en cykel, som nemt fragter dig rundt omkring i byen? Så er en citybike det helt rigtige valg. En citybike er en cykel, der gør det nemt at komme rundt i byen, både når du skal på arbejde, foretage indkøb og besøge venner og familie. Her får du tre gode grunde til, at du bør vælge en citybike.

#1: En citybike vælter ikke budgettet

En af de mest markante fordele ved en citybike er, at den ofte ikke er særligt dyr. Hvis du alligevel blot skal bruge din cykel til daglige køretur i byen, så får du meget for pengene, når du vælger en citybike frem for eksempelvis en racercykel, gravelcykel, hybridcykel eller mountainbike.

Der findes mange udgaver af citybiken, men ofte er det muligt at få en fornuftig model til en pris på under 3.000 kr., hvilket må siges at være i den billige ende af prisskalaen. Hvis du vil spare yderligere penge, når du investerer i en citybike, så kan du i stedet købe en brugt model, hvor du får mere for pengene.

Dog er der altid en risiko forbundet med køb af en brugt cykel – og derfor bør du undersøge cyklen grundigt, inden du køber den. Alternativt kan det være en fordel at finde en citybike på tilbud, hvis du ønsker at gøre et godt køb. Du kan finde mange modeller på tilbud ved at klikke her.

#2: Du kan også få eldrevne citybikes

Selvom du vælger en citybike, er du ikke nødsaget til at trampe rundt på pedalerne, hvis du vil fremad. Du kan nemlig også få citybikes, der er drevet af elektricitet, og det kan der være mange fordele ved. Eksempelvis er der mange lyskryds i byen, hvilket betyder, at du oftere skal bremse op, end når du kører på landevejen.

Derfor kan det være praktisk med en hjælpemotor, som hjælper dig i gang, når du skal accelerere. Du skal dog være opmærksom på, at en citybike på elektricitet er væsentligt dyrere end en almindelig citybike, selvom du kan vælge mellem mange forskellige prisklasser, når du skal have en eldreven citybike.

#3: En citybike er perfekt til korte ture

Som navnet antyder, så er en citybike en god hverdagscykel, der fragter dig sikkert rundt i byen. Den har gode bremseegenskaber, så du nemt kan bremse om, hvis der er rødt lys. Samtidig er det nemt at få den igang igen, når lyset bliver grønt, da cyklen er beregnet til de mange forhindringer, du støder på, når du færdes i byen på cykel.

Derfor egner citybiken sig perfekt til korte ture i byen. Det er ikke den cykel, du skal vælge, hvis du har mange kilometer på arbejde, og du cykler på landevejene. Til gengæld er den det helt rigtige valg, hvis du primært cykler i byen, og din arbejdsplads befinder sig inden for 10 kilometer eller deromkring.