Artikler

Allergivenlige puder er ikke kun gode for allergikere

Jeg ved faktisk ikke så meget om allergi, men nu kaster jeg mig lige ud i sådan en lille artikel her alligevel, hvor jeg skriver om hvorfor jeg mener at det er en god idé for alle at tænke i allergivenlige produkter. Også selvom man ikke er allergiker. Tænk engang hvor meget nær kontakt du har med din hovedpude i løbet af et døgn. Så gang det op med et liv. Ja den er god nok, det er ret mange timer vi ligger med fjæset mast op af vores hovedpuder. Så min logik siger mig at det giver god mening at være bevidst om hvad der er i den hovedpude, og hvad der ikke er vel og mærket. Det viser sig nemlig at de fleste hovedpuder er et rent paradis for bakterier, specielt af arten husstøvmider. Det er disse små kryb som nogle allergikere ikke har det skide fedt med. 

 

Hvis allergikerne ikke kan tåle husstøvmider, hvorfor kan andre så godt tåle dem?

Ja det er jo det der er det gode spørgsmål, hvorfor er der nogen der ikke kan tale noget som andre godt kan tåle. Jeg ved det som sagt overhovedet ikke, så det her er rent gætværk. Men jeg tror at vi alle sammen tager en lille smule skade af at indånde husstøvmider. Så er der måske nogen af os der har indåndet så mange at kroppen siger fra, og har opgivet at bekæmpe dem, fordi den simpelthen har fået for mange. Dette tror jeg så kan gå i arv. Hvis dine forældre for et eksempel har støvallergi, så er der en nok en god chance for at du også enten har det, eller måske snart får det. Og den tid der går før du så får det, kommer helt an på hvor mange støvmider du udsætter dit helbred for i mellemtiden. Puhu ja, jeg ved det godt, det er lidt kedelig læsning det her, men jeg skal jo skrive om et eller andet, og nu blev det så om det. 

Kapokpuder er allergivenlige

Tænker du at du er nødt til at finde dig en allergivenlig pude nu, jamen så har jeg da i hvert fald en idé til hvilken slags jeg vil anbefale, og det er de såkaldte kapok puder, som støvmiderne simpelthen ikke kan leve i. Jeg håber at det giver lidt mening alt sammen.